Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kolaković: Treba nam deset dana odmora, pa se okupljamo 21. jula

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.07.23. | 01:39

Selektor Srbije izneo utiske po završetku ligaškog dela prvog takmičenja u godini

Odbojkaši Srbije su završili ligaški deo Lige nacija pobedom protiv Bugarske (3:0). U ovom trenutku imaju skor 6-6 i nalaze se na osmom mestu, koje vodi na završni turnir.

Od 5.30 na programu je meč Francuska - Amerika, ukoliko pobedu zabeleže Trikolori, izbaciće Srbiju već tad iz aviona za Gdanjsk.

Izabrane vesti

Čak i ako izgube olimpijski šampioni, imaće još jednu šansu za završni turnir jer ih čeka i duel sa Nemačkom.

Svakako Orlovi će ispratiti sve rezultate u naredna dva dana, kako bi videli i konačan rasplet.

"Posle nagomilanih utakmica, ovo je bila treća u nizu, malo smo se pribojavali ovog protivnika, koji je rasterećen svih briga o opstanku u Ligi nacija. Znali smo da imaju kvalitet, pobedili su Sloveniju 3:0 na prvom turniru... Međutim, igrali smo veoma odgovorno, precizno, koncentrisano - stvarno sam zadovoljan kako smo izgledali... Možda se energetski nismo previše potrošili, ali je rezultat bio stvarrno u prvom planu večeras", rekao je posle trijumfa protiv Bugarske selektor Igor Kolaković.

Na ovom meču primački par činili su Pavle Perić i Marko Ivović.

"Mislim da je Kujundžić izneo veliki teret u ovoj Ligi nacija. Sigurno da je to uticalo na njegovo zdravlje u ovom trenutku, jer već duže vreme igra pored određenih problema - virusa i upala. Paja je uvek tu - minut, dva ili celu utakmicu - uvek je spreman da sa klupe da potrebnu energiju i kvalitet".

Kad se sabere utisak posle 12 utakmica - selektor je zadovoljan prikazanim.

"Jesam... Imali smo mnogo problema na samom početku Lige nacija. Planovi koje smo imali vezani za igrače koji će da iznesu teret u ovom takmičenju su propali sa operacijama Lisinca i Kovačevića, bolešću Atanasijevića i Ivovića. Igrači koji su tu bili su izneli teret treninga i utakmica, bez obzira na to što u svojim klubovima ne igraju onoliko koliko bi trebalo - pokazali su da je reprezentacija veliki motiv za sve njih".

Što se daljih planova tiče, Kolaković je izneo raspored...

"Treba nam deset dana odmora, a 21. jula se skupljamo i počinjemo drugu fazu ovogodišnje reprezentativne sezone, tačnije pripreme za Evropsko prvenstvo", podvukao je selektor Srbije.

Utiske posle pobede izneo je i srednji bloker Petar Krsmanović.

"Odigrali smo kvalitetan meč, pokazali smo dobru igru u sva tri seta. Mislim da Bugari nisu imali nikakve šanse, od prvog do poslednjeg poena smo bili dominantniji u svim segmentima igre. Svaka čast mojim momcima - na požrtvovanju, izneli smo ovih 12 utakmica... Još nije kraj, čekamo rezultate Francuske, sport je to, nikad se ne zna. Nažalost, juče smo izgubili od Francuske, direktnog protivnika za Fajnal-ejt. Čekamo njih, pa ćemo videti na čemu smo", rekao je Krsmanović.

Ekipi je na pobedi čestitao i Pavle Perić.

"Ovo je treća utakmica u tri dana... Juče smo izgubili od Francuza i ostaje žal za tim porazom. Danas smo krenuli od početka jako i mislim da smo prvi set dobili sa najvećom razlikom. Posle smo malo popustili, ali presudili su naš kvalitet i energija. Uvek je lepše završiti turnir pobedom nego porazom. Imao sam šanse i na prethodnim utakmicama na nekoliko poena, uvek sam spreman da uđem i da pomognem ekipi", zaključio je Perić.





tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijePavle PerićIgor KolakovićPetar Krsmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara